Kulturnatten 2019

Bilder från Kulturnatten!

Kulturnatten 2019

Vi öppnar våra dörrar på kulturnatten den 27 april mellan 18.00 0ch 24.00 i Franska Reformerta Kyrkan.

Konsert

Klockan 19.00 -19.30 samt 21.00 och 21.30. Fyrhändiga pianoverk med Anouchka Mukherjee och Karl-Otto Hagen-Olsen, www.finnpersson.eu. Verk av Chaminade, Bizet, Fauré och Debussy.

Rundvandring

Kl 20.00 får vi en kort rundvandring av Max Laserna Byggnadsantikvarie och Nathalie Dahlin Bengtsson från Franska Reformerta församlingen. Ni kommer att guidas runt i L´Eglise Reformée Francaise som visar hur flera välkända arkitekter och konstnärer bidragit till att forma den calvinistiska helgedomen på Humlegårdsgatan 13. www.franskareformkyrkan.se.

Upptäck Cognac

Cognac hade introducerats av svenskarna under 1700-talets andra hälft. Det var då man kallade drycken för "franska brännvinet". Boken "Upptäck Cognac" kommer att delas ut under kvällen (så länge lagret räcker). Cognacs ska upplevas med alla sinnen så vi kommer att bjuda på några gulddroppar från Cognac´s huset BRAASTAD.

Konst

Ana Maria Lorenzen konstnär visar sina färgstarka verk i biblioteket. Ett konstverk lever sitt eget liv, skilt från det liv det får när det blir till. Jag vill att de som betraktar mina tavlor genomgår en andlig förvandling eller att de känner den glädje och den spiritualitet jag har överfört till dem. Jag vill att de förflyttas till ett tillstånd av mystisk kontemplation, att de kan se eller minnas skönheten i havets färg, i sjöarna, i himlen eller ett landskap. www.analorenzen.se

Välkomna, Kulturgruppen Anouchka, Nathalie och Anne!